ЕКСКУРЗИИ В ЧУЖБИНА

Френска ривиера (без нощен преход) Кан - Ница - Монако - Монте Карло - Милано
8 дни / 7 нощувки

Маршрут:
София – Белград – Загреб - Сирмионе - Сан Ремо - Монако - Ница

Цена от: 735 лв.
Изпрати запитване
Програма
ДАТА: ............... 2021 г.

ПРОГРАМА:
1. Ден – отпътуване от София, стад.В.Левски в 6.00 по маршрут: София – Белград – Загреб. Нощувка в Загреб.

2. Ден – Закуска. Панорамна обиколка на Загреб с автобуса и пеша: Загребската катедрала”Света Богородица” – сграда с неизмерим финес и грация. Тя е в списъка на 100-те най-красиви паметници на културата в света, църквата „Св.Марк” с красивия покрив, който сякаш е изрисуван, Националния театър на Хърватия, Каменната порта, Кулата Лотршчак и др. Свободно време.Продължаване за Италия –курорта Лидо ди Йезоло. Свободно време. Нощувка.

3. Ден – Закуска. Продължаване за езерото Гарда – най-голямато и най-красиво италианско езеро. Разглеждане на градчето Сирмионе, едно от най-впечатляващите по крайбрежието на езерото, известно със своята история и красота. Разходка с корабче покрай бреговете на Сирмионе. Свободно време. Нощувка в района на езерото Гарда.

4. Ден – Закуска. Отпътуване за Милано. Посещение на забележителностите на града: Крепостта Сфорца, Катедралата Дуомо, Пасажа Виктор Емануел, Миланската Ла скала и др. Продължаване към Сан Ремо. Разглеждане на забележителностите на града, който е известен като: „градът на фестивалите“ заради многобройните културни и музикални форуми, които се организират целогодишно. От 1951 година ежегодно в града се провежда най-старият песенен европейски и световен фестивал на италианската песен „Санремо“, на който взимат участие най-видните изпълнители и композитори на италианската музика.Нощувка в района.

5. Ден – Закуска. Отпътуване за Френската ривиера. Кратка почивка в очарователното малко градче Ментон , разположено в началото на Френската ривиера. То е известно още като „лимоновата градина на Средиземноморието. Посещение на фабриката за парфюми Фрагонар. Продължаване за втората най-малка държава Монако. Панорамна обиколка на забележителностите му: Океанографския музей с един от най-богатите аквариуми в Европа, Дворецът на Принц Алберт 2, построен през 13 век, Катедралата”Св.Никола” и др. Разходка в Монте Карло, известен със своето Гранд Казино и др. Продължаване за Кан. Нощувка.

6. Ден – Закуска. Преди обяд разглеждане на град Ница – петият по големина град на Франция: Старият град с характерната архитектура на сградите в цвят охра, крайбрежната улица Променад дез Англе, хотел Негреско, площад Масена, пазара на цветята и др. Свободно време. Завръщане в Кан, един от най-известните курортни градове на Франция и разглеждане на : Алеята на звездите, крайбрежната улица Кроазет, Конгрсния и фестивален дворец и др. Разходка с корабче до остров „Св.Маргарита”, станал особено популярен покрай романа на Александър Дюма „Човекът с желязната маска”, чийто герой е държан в плен именно тук. Завръщане в града и свободно време. Нощувка.

7. Ден – Закуска. Отпътуване за град Загреб. Нощувка.

8. Ден – Закуска. Продължаване за България. Привечер пристигане в столицата.В цената е включено:

В цената не е включено:

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!