ЕКСКУРЗИИ В ЧУЖБИНА

Класическа Гърция ( АТИНА – МИКЕНА – ЕПИДАВЪР – НАВПЛИО – ДЕЛФИ – ЛУТРАКИ – КОРИНТСКИ ПРОТОК )
4 дни / 3 нощувки

Маршрут:
АТИНА – МИКЕНА – ЕПИДАВЪР – НАВПЛИО – ДЕЛФИ – ЛУТРАКИ – КОРИНТСКИ ПРОТОК

Цена от: 425 лв.
Изпрати запитване
Програма
Дата: ........... 2021 г.

ПРОГРАМА:

1 Ден – отпътуване от София, стад.В.Левски в 7.00 по маршрут: София – Кулата – Солун – Атина – Лутраки. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия по желание с местен екскурзовод до п-ов Пелопонес. Кратка фотопауза на Коринтския проток, който представлява мост между континентална Гърция и изкуствено създадения о.Пелопонес 1881 – 1893 г. Продължаване за Древна Олимпия – известна със своя храм на Зевс, който е сред най-големите древногръцки храмове, където се намира статуята му – едно от 7-те чудеса на света и с провежданите древни олимпийски игри. Продължаване за Микена – археологическо селище, което е основен туристически обект в Гърция, включен в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство през 1999 г. Посещение и на първата столица на Гърция, Навплио от 1828 – 1834 г. Той е един от най-старите градове в Гърция. Продължаване за Епидавър – предполага се, че тук е родното място на Асклепий – сина на Аполон. Този град е известен със светилището си и със своя театър с уникална акустика. Завръщане в Лутраки. Нощувка.

3 Ден – Закуска. Отпътуване за столицата Атина. Разглеждане на забележителностите й: Античният Акропол, Арката на Адриан, Сградата на Парламента, Площад Омония, Античния олимпийски стадион и др. с местен екскурзовод. Нощувка.

4 Ден – Закуска. Отпътуване за Делфи – място на прочутото древногръцко светилище на Делфийския оракул. Продължаване за София.

Цената включва:

Цената не включва:
Микена 12 – евро, Олимпия – 12 евро, Делфи – 12 евро.

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ !