ЕКСКУРЗИИ В ЧУЖБИНА

Перлата на Адриатика - ДУБРОВНИК (хотел на Дубровнишката ривиера)
6 дни / 4 нощувки

Маршрут:
София - Калотина - Димитровград - Ниш - Чачак - Ужице - Вишеград - Дубровник

Цена от: 395 лв.
Изпрати запитване
Програма
Дати: ........... 2021 г.

ПРОГРАМА:
1 ден – Отпътуване от София в 05:00 ч. стадион ,,Васил Левски" по маршрут : София – Калотина – Крушевац – Вишеград. Следобед пристигане в района на Вишеград. Настаняване в хотел 2/3* и свободно време. Нощувка.

2 ден – Закуска. Отпътуване за Дубровник. Към обяд пристигане в Дубровник и запознаване със забележителностите на града с местен екскурзовод. Посещаване на църквите ,,Св. Спас" и ,,Св. Влах" - светеца защитник на града, паметника Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица, "Страдун", Францисканският манастир, фонтана ,,Онуфри" , крепостта Минчета и др. Свободно време. Настаняване в хотел красиво разположен на Дубровнишката ривиера. Вечерея. Нощувка.

3 ден – Закуска. Екскурзия до Котор и Будва / по желание /. Отпътуване за Котор и разглеждане на забележителностите на града, който е под закрилата на Юнеско. Туристическата обиколка включва: Катедралата ,,Св. Николай Чудотворец", Часовниковата кула, църквата ,,Св. Лука" и др. Свободно време и продължаване за Будва. Разглеждане на старата част на града: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата ,,Св. Троица" и др. Свободно време. Завръщане в Дубровник. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Закуска. Екскурзия до остров Корчула / по желание /. Това е легендарен остров, който претендира да е родно място на великия пътешественик Марко Поло.
Уникална архитектура, старини и тесни улички, крепостни стени всичко това е съхранило древните традиции и оставя в туриста незабравим спомен. Всеки има възможност да опита прясна риба и местно вино в многобройните крайбрежни заведения с красива гледка. Следобед завръщане с ферибот на континента и отправяне към полуостров Пелешац. Там се намира една от известните винарни в района, където туристите могат да дегустират местните вина. Вечерта завръщане в Дубровник. Вечеря. Нощувка.

5 ден – Закуска. Отпътуване за България. По пътя кратка почивка в древния град Цавтат, който днес е популярна туристическа дестинация. На крайбрежния булевард има много барове и ресторанти, където туристите може да се насладят на вкусотии от местната кухня. Около обяд продължаване за България. Нощен преход.

6 ден – Сутринта пристигане в София.

Цената включва:

Цената не включва:

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 45 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!