ЕКСКУРЗИИ В ЧУЖБИНА

Плитвички езера - Хърватия Езерото Блед и ждрелото Винтгар - Словения
4 дни / 3 нощувки

Маршрут:
София – Белград – Загреб

Цена от: 349 лв.
Изпрати запитване
Програма
ДАТИ: ............. 2021 г.

1 Ден – отпътуване от стадион Васил Левски в 06.00 ч. по маршрут София – Белград – Загреб. Разглеждане на столицата Загреб с местен екскурзовод: централният площад Бен Йелачич, старият град с църквата „Св. Марк”, чийто покрив е украсен с пано, на което са изобразени герба на Загреб и Хабсбургското хърватско кралство, Катедралата „Света Богородица” от 13 век, построена през 1827 г. Това е най-високата сграда в града и републиката и най-посещаваният обект в столицата и др. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Отпътуване за Национален парк Плитвишки езера – най-старият природен парк в Югоизточна Европа и най-големият на територията на Република Хърватска. От 1979 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. На площ от около 29 000 хка са разположени 16 красиви планински езера и много водопади. Паркът се разглежда пеша, с корабче и влакче. Свободно време. Завръщане в Загреб. Нощувка.

3 Ден – Закуска. Отпътуване за Словения и езерото Блед. Разходка с лодка по езерото Блед – малкото съкровище на малката Словения, по средата на което се намира и единствения остров в страната. Разглеждане на Бледския замък от 16 век, който е „кацнал” на скала, от която се разкрива великолепна гледка към курорта и провинцията. Разходка в ждрелото Винтгар, дело на реката Радовна – приказно място, което завършва с красив водопад. Свободно време. Завръщане в Загреб. Нощувка.

4 Ден – Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в София.

Цената включва:

Цената не включва:
ВАЖНО: ОБИКОЛКАТА НА ЗАГРЕБ (10 евро) И ВХОДЪТ ЗА ПЛИТВИЧКИТЕ ЕЗЕРА (160 HRK) СЕ ЗАПЛАЩАТ В ОФИСА НА ФИРМАТА ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ !!!

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ !